Rejsekortet som App - løser problemerne?

Jeg er en af de mange folk, som kan forstå nok om IT og har læst nok om hvordan rejsekortet virker og IKKE virker og især har bemærket PHKs skriv om samme rejsekort.. til at jeg holder mig laaangt væk fra det, så længe jeg kan..  Samtidigt ved jeg at de rejsekortet lavede en konkurrence om hvordan man kunne gøre det nemmere at bruge..

Her er min idé:
Erstat rejsekortet med en App med wifi og GPS adgang.

Hvordan ville det fungere?
Checkin: App'en skal "sniffe" efter wireless hotspot mac adresser - og genkende de MAC adresser hotspots i togene har - og/eller bruge GPS inkl. bevægelsesmønster til at fange at man steg på et tog.
Når den så fanger at man er steget på et teg, skal app'en alarmere brugeren på mobilen og bede dem trykke "Accepter" til at checke ind på den station de er på.

Checkin igen ved togskift (latterligt behov de har de rejseselskaber - men hvis det SKAL være):
App'en kan hurtigt fange at man nu er ved et NYT togs MAC hotspot -  og igen bruge GPS til at opfange at man nu skifter tog.. man kan så diskutere om den lige skal bede om en accept af brugeren..

Checkud: Hvor svært er det at konstatere at MAC / GPS ikke længere passer med en kendt rute og ligeledes hastighed på brugeren..

Det kræver KUN at der er wifi i ALLE tog og busser.. hvilket der jo næsten er i forvejen og at app'en kender MAC's på dem.

Der kan snydes med den - ligesom med rejsekortet -men en kontroller kan checke om der er snydt .

Det hele kan foregå anonymt, hvis man bare registrer et betalingskort med app'en - så ved rejseselskabet IKKE hvem du er.. de ved bare de har en kreditkort "subscription" der er godkendt på et betalingskort.. det øjeblik de ikke kan hæve betaling for en tur - kan de lukke den aftale og app'en kan sige "giv mig et nyt kreditkort"..

Skyd den ned!! :)

0 comments on Rejsekortet som App - løser problemerne?